" "
Back to Top
Εμπιστευτείτε την αναζήτηση σας στον επαγγελματικό οδηγό διασκέδασης
elzh-CNnlenfrdeitrorues
1569
  • Για το Παιδί
  • ΑΥΛΑΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΠΕΝΟΥΚΑ ΟΛΓΑ
https://soulatso.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/188/-1522071884.jpg

ΑΥΛΑΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΠΕΝΟΥΚΑ ΟΛΓΑ Recommended Αξιώσεις

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 18, ΑΝΩ Ηλιούπολη, ΑΤΤΙΚΗΣ 16343

Στοιχεία επιχείρησης

ΑΥΛΑΙΑ

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

Μου  είναι  δύσκολο να μιλήσω και να εκφράσω  με  λέξεις για  το  τι νιώθω, για αυτά τα  20  χρόνια! Κάνοντας μια αναδρομή πίσω αρκετά στη πορεία της ζωής μου και ξεφυλλίζοντας  τις αναμνήσεις μου, γυμνασιοκόριτσο  ακόμα γράφοντας έκθεση την ώρα των Νεοελληνικών με θέμα: «Πως φαντάζομαι  τον εαυτό μου μετά από είκοσι  χρόνια;» Η απάντηση  ήταν γρήγορη ξεκάθαρη  και στις γραμμές του τετραδίου ξεχείλισε το όνειρο μου! «Με φαντάζομαι ηθοποιό να  πετώ στην σκηνή του θεάτρου  να  ταξιδεύω μέσα από την ενσάρκωση ρόλων ,να  γνωρίζω πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων  και μια πολύ καλή νηπιαγωγό, να ζω  να δίνω να εμψυχώνω μικρά παιδιά να μεγαλώσουν ,να μάθουν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να τον αγαπήσουν». 
Τελικά  τα  κατάφερα! Σπούδασα και τα δύο!!! Πως  όμως μπορώ  να  τα  συνδυάσω;
Την  απάντηση την πήρα την πρώτη μέρα που μπήκα για «πρακτική» σε τμήμα Νηπιαγωγείου: μαζί με μία συμφοιτήτρια μου σκορπίσαμε παντού μήλα (σύμφωνα με το Μοντεσσοριανό σύστημα θέλαμε να αφήσουμε τα παιδιά να πειραματιστούν, χωρίς να σκεφτούμε ότι αυτό απαιτούσε προεργασία). Υποδεχτήκαμε με χαρά τα παιδιά, μέσα στα επόμενα λεπτά ,πηδούσαν πάνω στα μήλα, τα έκαναν μπάλα ποδοσφαίρου, τα πετούσαν στα κεφάλια των φίλων τους, η κατάσταση έγινε εκτός ελέγχου και τότε πήρα στα χέρια μου ένα μήλο του έδωσα ζωή και φωνή τους «είπε» την ιστορία του, «έπαιξε» μαζί τους…η μαγεία του θεάτρου πλανήθηκε στον χώρο, μάγεψε τα παιδιά και απογειωθήκαμε ΜΑΖΙ!!!
Ήταν η μαγική στιγμή που τα δύο έγιναν ένα!
Δημιούργησα το δικό μας χώρο, μαζί με την κα Νίκη  Παπούλια που  πάντα με στηρίζει με πολλή αγάπη, μεράκι,ενθουσιασμό  κι όραμα. Θελήσαμε  κάτι ξεχωριστό διαφορετικό στο χώρο της Προσχολικής αγωγής.
Παιδαγωγικά  δρώμενα που θα ήταν μοναδικά και θα έδιναν στα παιδιά εφόδια  που θα τα συντρόφευαν για πάντα γιατί με τον τρόπο που θα τους δίνονταν θα άγγιζαν τις χορδές της ψυχής τους! 
Τότε… στο  ξεκίνημα   όνειρα, ενθουσιασμός, στόχοι, ελπίδες κι μεγάλη αγωνία.
Μετά … αγώνας, προσπάθεια, κούραση, αμφιβολίες, και πάλι στόχοι και πάλι ελπίδες. Όμως  κι οι πρώτες μας επιτυχίες!!!
Το  2007 μετά από 10 χρόνια λειτουργίας η ανάγκη μας για ανανέωση σε όλους τους τομείς επιτακτική: Προχωρήσαμε σε μεγάλη κτηριακή ανακαίνιση, και στην πιο ουσιαστική νέα μας συνεργασία με την κα Αντιγόνη Μπάτσικα, Σύμβουλο Παιδαγωγικού έργου. Αφενός η ανανέωση του χώρου και αφετέρου η συνεργασία μας με την κα Αντιγόνη, μας βοήθησε να εμπλουτίσουμε το τρίπτυχο: γνώση, εμπειρία, εκπαιδευτικός  εκσυγχρονισμός.
Περίμενα  με ανυπομονησία την νέα σχολική χρονιά για να εφαρμόσουμε τις νέες μας γνώσεις  με πρωτόγνωρο ενθουσιασμό σαν να έμπαινα πρώτη φορά σε τάξη.
2008: Ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ένας νέος νόμος μας εμπόδιζε να έχουμε στα σχολεία μας νήπια!!!  ένα μεγάλο πρόβλημα! Καινούργια αγωνία και  πανικός!
2009: Τραυματική χρονιά, καθώς ήταν η μοναδική χρονιά που δεν είχαμε Νηπιαγωγείο! Παιδαγωγός χωρίς μαθητές!!
2010: Λύθηκε και αυτό το πρόβλημα. Είχαμε και πάλι Νηπιαγωγείο με πολλούς αγώνες και προσωπικούς μέσω του συλλογικού μας οργάνου. 
Τα εμπόδια όμως εξακολουθούσαν να μπαίνουν μας ζητούσαν αναθεωρήσεις παλαιών αδειών με τα νέα όμως δεδομένα. Βαδίζαμε σε κινούμενη άμμο. Μη αποδεκτή κατάσταση! 
Η εμπιστοσύνη και  η  πλήρης αναγνώριση του παιδαγωγικού  μας έργου από όλους εσάς καθώς και η αμέριστη συμπαράσταση όλων των συνεργατών της «Αυλαίας» μου έδωσαν  την δύναμη να ξεπεράσω τους φόβους, τις ανασφάλειες, τα υπαρκτά προβλήματα, τον ίδιο μου τον εαυτό!
Και πάλι …μπορέσαμε όχι μόνο να ξανασταθούμε στα πόδια μας, αλλά και να μεγαλώσουμε με ένα νέο κτήριο! Τώρα 20 χρόνια, λειτουργίας του σχολείου  μας!
20 χρόνια για να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο απόλυτα παιδοκεντρικό σύστημα. 
Δίπλα μου πάντα, με στήριξαν και με στηρίζουν καλοί & άξιοι παιδαγωγοί, καλοί συνεργάτες, αλλά  πάνω από όλα Άνθρωποι! Διαφορετικές προσωπικότητες, με διαφορετικές ικανότητες, με διαφορετικές ειδικότητες που δεν τις επέλεξα τυχαία, αλλά πολύ προσεκτικά, για να στελεχώσουν την «ΑΥΛΑΙΑ» και  να της δίνουν Πνοή, με την καλή συνεργασία όλων!
Θέλουμε πάντα το καλύτερο για τα παιδιά του σχολείου μας!!!
Θέλουμε  παιδιά ευτυχισμένα & ισορροπημένες προσωπικότητες.
Η «Αυλαία» για μένα, είναι όλη μου η ζωή! Το δεύτερο μου παιδί.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς, που μου εμπιστεύονται
τόσα χρόνια, ο,τι πολυτιμότερο… το παιδί τους, ευχαριστώ τα παιδιά,
τους μικρούς μαθητές μου που μου δίνουν αγάπη και βλέποντας τη λάμψη
στα μάτια τους, παίρνω ζωή.
Υποσχόμαστε  στους γονείς, κάθε χρόνο να εξακολουθούμε να είμαστε συνεπείς
σε όσα τους λέμε και σε όσα πράττουμε.
Στα 20  χρόνια  η εντιμότητά και  η ποιότητα του σχολείου μας θέλουμε να μείνει άφθαρτη! Το  οικογενειακό, φιλικό, ζεστό κλίμα του σχολείου μας, η απλότητα χωρίς υπερβολές, στομφώδεις  διαφημίσεις και λόγια είμαστε… Εμείς δεν  θέλουμε να αλλάξουμε! Έτσι μας αγάπησαν και μας θυμούνται τα παιδιά της «ΑΥΛΑΙΑΣ»! Έτσι θα μείνουμε!
Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε!
Ευχαριστώ τις παιδαγωγούς μας και τους συνεργάτες μας,
χωρίς την δική τους βοήθεια και στήριξη δεν θα ήμασταν η «Αυλαία» που γνωρίζετε! Χρόνια πολλά, σχολείο μας! Πάντα δημιουργικό και γεμάτο γλυκές φωνούλες!

 

  ΜΠΕΝΟΥΚΑ ΟΛΓΑ

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

company map
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 18, ΑΝΩ Ηλιούπολη, ΑΤΤΙΚΗΣ 16343

Στοιχεία επικοινωνίας

ΜΠΕΝΟΥΚΑ ΟΛΓΑ (+)